Kristaller som ger beskydd mot negativ energi och energitjuvar

30/08, 2023

Kristaller som ger beskydd mot negativ energi och energitjuvar

Känner du att du är i behov av att skydda dig mot negativ energi i din omgivning? Kanske är du en högkänslig person som har lätt för att dra åt dig av andras energier och sinnesstämningar eller så kanske du just nu befinner dig i en miljö eller situation som inte gynnar din energi. Här är några av de mest populära kristallerna för beskydd mot negativ energi och energitjuvar, samt hur du kan använda dem i din vardag.

Kristaller för negativitet och beskyddRökkvarts: Rökkvarts är en extremt kraftfull sten som skyddar dig mot negativ energi och är en perfekt sten att ha med dig i din vardag för att skydda dig mot energitjuvar under dagen. Att ha en rökkvarts i hallen är också ett bra sätt att skydda ditt hem mot dåliga vibes. Den hjälper dig också att bli av med negativa tankemönster och är väldigt bra att använda vid meditation för att rena dig själv från negativ energi och för att grunda dig. 

Kristaller för beskyddLabradorit: Labradorit kallas ofta för "magisk sten" på grund av dess skiftande färger som påminner om norrsken. Den sägs skydda användaren genom att skapa en sköld mot energitjuvar och negativitet. Bär en labradorit som ett smycke eller ha den i fickan för personligt skydd.

Kristaller för negativitetTurmalinkvarts: Turmalinkvarts är en kombination av Bergskristall & Svart Turmalin och besitter därför egenskaperna från båda dessa kristaller. Den är en beskyddande kristall som skyddar mot negativ energi och har även helande egenskaper som kan rensa bort negativ energi från din kropp eller ditt hem. Den hjälper dig att bli ditt bästa jag och röjer alla hinder på vägen

BeskyddSvart Turmalin: Svart turmalin är en väldigt beskyddande kristall som omvandlar negativ energi till positiv. Den är också mycket grundande och både skyddar och balanserar dina chakran. En perfekt sten för högkänsliga personer som kan behöva ett skydd mot andra personers energier. Den har också en väldigt grundande energi som hjälper dig att stressa ner, känna trygghet och lugn.

NegativitetAmetist: Ametisten skyddar dig mot negativ energi i din omgivning och är en kristall som hjälper dig att hitta lugnet. Den är en perfekt kristall att använda vid meditation för att hamna i balans och för att känna dig avslappnad. Ametisten är även härlig att placera i sovrummet för att få en lugn energi där eller att ha med sig till jobbet/i skolan för att inte stressa under dagen.
Agat mot negativitetAgat: Agaten har skyddande egenskaper och kan bland annat ge skydd mot energitjuvar i din omgivning och även ge beskydd när du är på resande fot. Agat stärker ditt självförtroende och hjälper dig att tycka om dig själv precis om du är. Den ger också en känsla av lugn, harmoni och balans i livet.

Mot BeskyddSvart Obsidian: Svart Obsidian är en kolsvart och högblank sten som är väldigt grundande och hjälper dig att ha fötterna på jorden och leva i nuet. Svart Obsidian kan även skänka lugn vid mental stress och hjälper dig att se orsaken till stressen vilket kan hjälpa dig att bli av med stressen för gott istället för att endast dämpa den. Svart Obsidian sägs också skydda dig mot negativa energier i din omgivning.

För att dra nytta av dessa kristallers skyddande egenskaper kan du integrera dem i din dagliga rutin:

  • Meditation: Håll en kristall i handen under meditation för att stärka ditt energifält och öka din inre styrka.
  • Smycken: Bär kristaller som halsband, armband eller ringar för att ha deras energi nära dig hela dagen.
  • Plats i hemmet: Placera kristaller i strategiska områden i ditt hem, som exempelvis hallen, för att skapa en skyddande atmosfär.
  • Trumlade stenar: Ha kristaller i fickan eller väskan för att ha deras energi tillgänglig oavsett var du går.
  • Rena regelbundet: Rena dina kristaller regelbundet genom att placera dem i månljus eller genom att rena dem med rökelser som Salvia eller Palo Santo.

Sammanfattningsvis kan kristaller vara kraftfulla verktyg för att skapa en skyddande barriär mot negativ energi och energitjuvar. Genom att integrera dessa kristaller i din vardagliga rutin kan du främja en positiv atmosfär och upprätthålla din inre balans.