Stjärntecken

Stjärntecken, kristaller och stenar har länge varit en del av astrologins värld. De används för att förstärka och balansera de specifika egenskaperna hos varje stjärntecken. Dessutom kan kristaller och stenar hjälpa till att hitta mer balans och glädje i livet.

Så vad väntar du på? Upptäck ditt stjärntecken och låt magin börja!Vilket Stjärntecken är du?

Väduren: 21 mars – 19 april
Oxen: 20 april – 20 maj
Tvillingarna: 21 maj – 20 juni
Kräftan: 21 juni – 22 juli
Lejonet: 23 juli – 22 augusti
Jungfrun: 23 augusti – 22 september
Vågen: 23 september – 23 oktober
Skorpionen: 23 oktober – 22 november
Skytten: 23 november – 21 december
Stenbocken: 22 december – 19 januari
Vattumannen: 20 januari – 18 februari
Fiskarna: 19 februari – 20 mars


Stjärntecknen har alla unika egenskaper och det är viktigt att hitta den kristall eller sten som passar just dig och ditt astrologiska soltecken. Förutom soltecknen, är det också viktigt att titta på ditt måntecken och din ascendent för en fullständig bild av din personliga astrologiska profil.

Det finns inget rätt eller fel när det gäller att välja kristaller och stenar för ens stjärntecken. Det viktigaste är att du känner att du har valt den som passar just dig bäst. Varje stjärntecken styrs av en specifik planet i solsystemet, och den kristall som stämmer bäst med den planetens energi är den som passar bäst för stjärntecknet.

Vår zodiak består av 12 stjärntecken, var och ett indelat i 30° som tillsammans skapar en fullständig cirkel. Det första tecknet i zodiaken är Väduren, som infaller mellan den 21 mars till den 19 april. Ta reda på vilket stjärntecken du är född under och få mer information om dess specifika kristaller och stenar.

Även månaderna har sin egen speciella sten, exempelvis Granat för januari, Ametist för februari och så vidare. Genom att samarbeta med ditt stjärntecken och dess föreskrivna stenar och kristaller, kan du förstärka dess positiva influenser och jobba med de utmaningar som kan uppstå.

Stjärntecken och dess följeslagare

En gammal tradition inom lycka, skydd och rådgivning är att använda stenar som korresponderar med månads- och stjärntecken. Kanske är du redan bekant med vilken sten som motsvarar ditt stjärntecken, men ibland läser man om andra stenar som också anses passande, eftersom det finns flera stenar som kan gynna just ditt stjärntecken.

Zodiakstenar är kristaller som symboliserar de tolv stjärntecknen inom zodiaken. Enligt folktron har kristaller magiska krafter, och det anses att zodiakstenar kan föra lycka till den som bär en sten som motsvarar deras stjärntecken. Månadsstenar är en variant av zodiakstenar, där kristaller representerar de tolv månaderna i den gregorianska kalendern. Källa.

Planetstenar kan stödja dig i svåra tider och fungera som en personlig rådgivare om du lyssnar till ditt inre. Talismanstenar kan fungera som skyddande amuletter, men precis som planetstenar kan de även användas som personliga guider om du anstränger dig för att få kontakt med dem.

Överflödesstenar är de som bäst harmoniserar med ditt stjärntecken och kan hjälpa till att manifestera dina drömmar och önskningar.

Talismanstenar fungerar som beskyddare och vägledare, och kan hjälpa dig att ta kloka beslut i vardagen och undvika misstag som kan bli förödande. De kan bäras som smycken eller i en påse.

Ritualstenar är speciellt gynnsamma för ditt stjärntecken och kan användas under ceremonier och ritualer för att stärka energiflödet som är fördelaktigt för ditt stjärntecken och dess egenskaper.

Så känner du igen olika stjärntecken

Hur känner man egentligen igen en Vattuman, Kräfta eller Stenbock? Varför beter sig en Våg annorlunda än en Fisk i olika situationer? Vi tar en titt på de olika egenskaperna hos stjärntecken.

Alla har vi en vän som då och då säger saker som “du är en typisk Jungfru” eller “så gör alltid Vattumän”. Men vad är det egentligen som särskiljer olika stjärntecken? Nedan tar vi en titt på vad en astrolog har att säga om saken.

Väduren (21 mars - 19 april)
En Vädur känner du igen på deras framåtanda. Väduren är det första stjärntecknet och personer födda i detta tecken vill alltid vara nummer ett. En Vädur är inte rädd för konkurrens och kommer segrande ur de flesta situationer.

Oxen (20 april - 20 maj)
Den där vännen eller kollegan som alltid vill gå på spa eller ofta unnar sig en massage är med största sannolikhet född i Oxens tecken. Oxen älskar avslappnande miljöer och allt som tilltalar sinnena: tänk väldoftande ljus, harmonisk musik och god mat.

Tvillingarna (21 maj - 20 juni)
Om du har en kompis som alltid verkar ha tusen järn i elden så är denna person troligtvis en Tvilling. Detta tecken har en mängd olika intressen och kännetecknas av sin spontana, nyfikna och lekfulla personlighet.

Kräftan (21 juni - 22 juli):
En kräfta är praktiskt lagd och känslomässigt djup på samma gång. Om du vill bli vän med en Kräfta så får du vara beredd på att det kan ta lite tid att vinna deras tillit – liksom djuret som representerar dem kan de nämligen ha ett hårt skal och släpper inte in vem som helst.

Lejonet (23 juli - 22 augusti):
Lejonet är ett stjärntecken som älskar att stå i rampljuset. Ett lejon känner du lätt igen tack vare att de gärna står i centrum, är livliga, dramatiska och passionerade – samtidigt som de är lojala mot sina nära och kära.

Jungfrun (23 augusti - 22 september):
Om du vill få något gjort är det en Jungfru du ska vända dig till. Jungfrun är praktisk, logisk och produktiv – en dröm att samarbeta och jobba med tack vare sin goda arbetsmoral och rationalitet. Om du har en person i ditt liv som är något av en perfektionist och gör bra ifrån sig på jobbet så är den sannolikt född i Jungfruns tecken.

Vågen (23 september - 22 oktober):
En Våg är en person som alltid strävar efter balans i sitt liv, oavsett om det handlar om personliga relationer, arbete eller fritid. De har en naturlig förmåga att se olika sidor av en situation och söker efter rättvisa och harmoni i alla sina interaktioner med andra. Vågen är också känd för sin estetiska känsla och för att uppskatta skönhet i allt från konst och musik till mode och arkitektur.

Skorpionen (23 oktober - 21 november):
En Skorpion är en person med starka känslor och höga ambitioner. De är ofta mycket självständiga och har en förmåga att fokusera hårt på sina mål. En Skorpion kan vara lite hemlighetsfull och svårtolkad, men när de väl öppnar upp så kan de vara mycket lojala och intensiva vänner.

Skytten (22 november - 21 december):
En Skytt är en frihetssökande person som älskar att upptäcka nya platser och erfarenheter. De är äventyrliga och spontana, och har en optimistisk inställning till livet. Skytten kan vara impulsiv och ibland lite naiv, men de är också mycket generösa och omtänksamma vänner som alltid är redo att hjälpa till.

Stenbocken (22 december - 19 januari):
En Stenbock är ett målmedvetet stjärntecken som alltid strävar efter framgång. De är praktiska och realistiska och har en stark arbetsmoral. Stenbocken är också kända för att vara lite reserverade och försiktiga med att öppna upp sig för andra.

Vattumannen (20 januari - 18 februari):
:Vattumannen är en person som är både självständig och nytänkande. De är ofta engagerade i frågor som rör samhället och har en stark önskan att göra världen till en bättre plats. Vattumannen är också känd för att vara lite excentrisk och originell.

Fiskarna (19 februari - 20 mars):
Fiskarna är det mest intuitiva av alla stjärntecken. De är känsliga, medkännande och ofta konstnärliga. Fiskarna är också kända för att vara lite drömska och kan ibland ha svårt att hålla fokus på det som händer i verkligheten.

Sammanfattningsvis är det viktigt att komma ihåg att astrologi är en pseudovetenskap och att det inte finns några vetenskapliga bevis för att stjärntecken har någon verklig påverkan på våra personligheter eller liv. Det är dock alltid kul att lära sig mer om olika egenskaper och intressen som är förknippade med olika stjärntecken.