Svarta Kristaller

Svarta kristaller är kända för att rena och purifiera miljön och är också förknippade med skydd och säkerhet. De kan hjälpa till att blockera negativa energier och öka den personliga makten. En populär svart kristall är onyx, som också är känd för att förbättra fokus och koncentration.

Här hittar du alla Blåa Kristaller, Gröna Kristaller, Gula Kristaller, Lila Kristaller, Orange Kristaller, Röda Kristaller, Rosa Kristaller och Vita Kristaller.


Exempel på svarta kristaller och helande egenskaper.

Svarta kristaller är stenar med en mörk, djup färg som kan ha helande, skyddande och renande egenskaper. De kan vara gjorda av olika typer av mineraler, inklusive turmalin, onyx, obsidian, shungit, svart agat och hematit. Dessa kristaller kan användas för att hjälpa till att rensa känslomässigt skräp, hitta balans, skydda mot negativ energi och förstärka självkänsla och självdisciplin. De kan också användas för att hjälpa till att jorda och fokusera, och för att stödja spirituellt arbete och att utveckla intuitionen.

Svarta kristaller används ofta för healing och andra ändamål, och kan vara en viktig del av kristalltorn. De kan också användas för att skapa smycken och andra konstverk. 

KristallHelande egenskaper
Turmalin Rensar ditt sinne och hjälper till att hitta balans
OnyxSkyddar mot negativa energier och stärker din självkänsla
HematitHjälper till att jorda dig och öka ditt fokus
RökkvartsSkyddar dig mot negativ energi
ObsidianRensar ditt sinne och hjälper till att utveckla din intuition
HyperstenBra mot överkänslighet i stressiga och hektiska miljöer
Guldobsidian
Löser upp negativ energi och renar din aura


Svarta kristaller och deras egenskaper

Svarta kristaller kan också ha specifika egenskaper beroende på vilket chakra de används för. Till exempel kan svart turmalin användas för att balansera rotchakrat och skydda mot negativa energier, medan onyx kan användas för att stärka baschakrat och främja självdisciplin och självförtroende. Obsidian kan användas för att rena baschakrat och utveckla intuitionen, medan shungit kan användas för att stödja spirituellt arbete och ta bort svart magi.

Svarta kristaller kan vara en fantastisk tillgång för den som söker healing och balans i sitt liv. De kan hjälpa till att rensa känslomässigt skräp, skydda mot negativ energi och förstärka självkänsla och självdisciplin. De kan också användas för att hjälpa till att jorda och fokusera, och för att stödja spirituellt arbete och att utveckla intuitionen.

Svarta kristaller kan användas på många olika sätt, till exempel genom att bära dem som smycken, placera dem i hemmet eller använda dem i meditation och energiterapi.