Kristaller

Kristaller är inte bara vackra att titta på, utan de kan också ha positiva effekter på vårt välbefinnande. Genom att använda kristaller för meditation, kan vi uppnå en djupare avkoppling och öka vår koncentration. Hos oss hittar du ett brett utbud av kristaller för alla ändamål. Utforska våra kristaller idag och upptäck fördelarna med kristaller själv!

Tryck här för att fortsätta läsa


Vilka kristaller är populärast?

Populariteten varierar från kristaller till kristaller och beror på vilka egenskaper de har och vad man letar efter just nu.

Här hittar du allt om Kristaller och Stenar

Kristaller och den spirituella livsstilen har på senaste tiden blivit ett stort intresse för många. Vårt sortiment växer hela tiden och allt eftersom dyker det upp nya kristaller och former i denna kategori. Kristaller är vackra och är en av de största trenderna inom inredning just nu.

Alla kristaller har olika egenskaper. Därför kan de hjälpa oss på väldigt många olika sätt. Behöver du hjälp med karriären eller att hitta kärleken, minska din stress eller få bättre sömn? Det finns en kristall för dig oavsett vart i livet du befinner dig. 

Vi har även vår blogg om kristaller och stenar, glöm inte ta en titt på Happyfeel Magazine

Vad är Kristaller?

I spirituella sammanhang anses kristaller ofta ha helande förmågor för själen, kroppen och sinnet. Detta troddes redan av många gamla kulturer. Kristaller påstås främja flödet av positiv energi och hjälpa till att befria kroppen och sinnet från negativ energi för att uppnå fysiska och känslomässiga fördelar. Därför kallas kristaller ibland för helande kristaller i dessa sammanhang.

Vilka Kristaller är bra för din Karriär?

Det finns många kristaller men här är en favorit för egenföretagaren. Blomsteragatens egenskaper är bland annat Utveckling, Företagande och uppnå din fulla potential. Behöver du ta ett steg i karriären eller helt enkelt utvecklas i livet är denna kristall helt rätt för detta. Kristallerna finns som både stora och små så den passar bra för både meditation och som en inredningsdetalj.

Vilka kristaller är kraftfulla?

Nu ska vi prata om en väldigt kraftfull kristall, Rökkvartsen! Den finns i många former, råa kristaller som trumlad sten men även som kluster. Rökkvartsens egenskaper skyddar mot negativ energi och hjälper till att motverka energitjuvar, den ger även beskydd. Har man hamnat i en negativ spiral är denna kristall perfekt att ändra dina negativa tankar men också att ta med sig den i sin meditation och rena dig själv från negativ energi.

Kristaller för Framgång och Överflöd

En av de absoluta favoriterna att bära med sig i fickan eller som ett kristallsmycke är den gröna kristallen Aventurin. Kristallerna kan beskrivas som din egna fyrklöver. Egenskaperna är bland annat Tur, Framgång och Överflöd. Behöver du hjälp att uppnå dina mål eller öka din motivation är det här kristallen som hjälper dig.

Kristaller för Kärlek & Relationer

Rosenkvartsen, kristallens egenskaper är Kärlek, Minska Stress och Stärker Relationer.

Rosenkvarts är väldigt populär ibland kristaller, man ser den oftast i väldigt olika former som både trumlade stenar eller helt råa kristaller. De är även väldigt populära att ha som inredningsdetalj i hemmet men också att bära med sig som kristallsmycke. Rosenkvarts ger som sagt Kärlek, både till dig själv men också en perfekt gåva om du vill ge den till en nära. Den är väldigt bra att boosta en relation.

Vilka kristaller är bra? 

Det finns många olika kristaller och var och en har sina egna unika egenskaper och användningsområden. Det är svårt att säga vilka kristaller som är "bra" eftersom det beror på vad man vill använda dem för. Vissa människor kan använda kristaller för att lugna sig själva, medan andra kan använda dem för att förbättra sitt fokus. Det kan vara en bra idé att lära sig mer om olika kristallers egenskaper och hur de kan användas innan man väljer vilka man vill ha.

Vad heter olika kristaller?

Det finns många olika typer av kristaller och var och en har sin egen unika namn. Några vanliga kristaller inkluderar ametist, kvarts, rökelse, turmalin och kalcedon. Det finns också många ovanliga och exotiska kristaller som kan ha sällsynta och unika namn, så det är svårt att ge en fullständig lista över alla olika kristaller och deras namn.

Hur använder man sig av kristaller?

Det finns många olika sätt att använda kristaller. Vissa människor använder kristaller för att skapa en harmonisk och lugnande miljö i hemmet, medan andra använder dem för att rena och förstärka sin energi. Kristaller kan också användas för att förbättra sitt fokus och sin koncentration, eller för att hjälpa till med att lindra stress och ångest. Kristaller kan användas på olika sätt, men det är viktigt att man lär sig om deras unika egenskaper och hur man ska använda dem på ett säkert och effektivt sätt.

Vad har kristaller för betydelse?

Kristaller har använts i tusentals år av människor som har trott att de har unika krafter och egenskaper. Kristaller kan hjälpa till att förbättra sin fysiska och mentala hälsa, medan andra tror att de kan hjälpa till att förbättra sin spirituella väg. Kristaller har också använts som smycken och som pyntföremål i olika kulturer runt om i världen. För vissa människor har kristaller en djupare betydelse och kan förknippas med olika egenskaper och symboler.

Vilka kristaller ska man ha vid sängen?

Det finns många olika kristaller som kan användas vid sängen. En kristall som är känd för att ha en lugnande och avslappnande effekt är ametist. Ametist kan hjälpa till att skapa en harmonisk och lugn miljö i sovrummet och kan hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten. Andra kristaller som också kan vara bra att ha vid sängen inkluderar rosenkvarts, rökelse och selenit. Det är viktigt att välja kristaller som känns bra för en själv och som respekterar kristallens unika egenskaper.

Vilka kristaller kan man sova med?

Det finns många olika kristaller som man kan sova med. En kristall som är känd för att ha en lugnande och avslappnande effekt är ametist. Ametist kan hjälpa till att skapa en harmonisk och lugn miljö i sovrummet och kan hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten. Det är också viktigt att komma ihåg att man inte bör sova med kristaller som är skära eller har skarpa kanter, eftersom de kan orsaka skador på kroppen.

Hur ofta ska man ladda sina kristaller?

Det är individuellt hur ofta man bör ladda sina kristaller. Vissa människor väljer att ladda sina kristaller dagligen för att hålla dem starka och aktiva, medan andra bara laddar sina kristaller vid specifika tillfällen eller när de känner att de behöver en extra boost av energi.

Det finns ingen specifik regel för hur ofta man bör ladda sina kristaller. Det viktigaste är att du känner dig bekväm med din rutin och att du tror på den. Så länge du är konsekvent och ger dina kristaller den omsorg och uppmärksamhet de behöver, kommer de att fortsätta att ge dig de positiva fördelar du söker.

Varför laddar man kristaller?

Det finns många olika skäl till varför man laddar kristaller. En anledning är att kristaller kan absorbera energi från omgivningen, och att det är viktigt att hålla deras energi ren och stark. Genom att ladda kristallerna regelbundet kan man förhindra att deras energi blir skadad eller försvagad, och kan hålla dem i en balanserad och stark form. En annan anledning till att ladda kristaller är att det kan hjälpa till att förstärka deras unika egenskaper och förmågor. Genom att ladda en kristall med positiv energi kan man förstärka dess förmåga att balansera, lugna eller stärka vårt energifält. Det är viktigt att välja en laddningsrutin som känns bra för en själv och som respekterar kristallens unika egenskaper.

Måste man rena kristaller?

Det finns ingen konkret regel om att man måste rena kristaller, men det kan vara en bra idé att göra det regelbundet. Kristaller kan absorbera energi från omgivningen och det är viktigt att hålla deras energi ren och stark. Genom att rengöra och ladda kristallerna regelbundet kan man förhindra att deras energi blir skadad eller försvagad. Det finns många olika sätt att rena kristaller, inklusive att lägga dem i solen eller månen, att lägga dem på en ametistkristallklyfta eller att använda sig av intentioner. Det är viktigt att välja ett rengöringssätt som känns bra för en själv och som respekterar kristallens unika egenskaper.

Hur länge ska man ladda sina kristaller?

Det finns ingen exakt tid för hur länge man ska ladda sina kristaller. Det beror på vilken typ av kristall man har och hur man använder den. Vissa människor tycker att det är tillräckligt att ladda sina kristaller en gång i veckan, medan andra kan göra det varje dag eller flera gånger om dagen. Det är viktigt att komma ihåg att kristaller är levande varelser och att deras energier behöver förnyas och förstärkas för att fortsätta att fungera på bästa sätt. Därför är det viktigt att välja en laddningsrutin som känns bra för en själv och som respekterar kristallens unika egenskaper.

Kan man ha flera kristaller på sig? 

Ja, det går bra att ha flera kristaller på sig. Vissa människor tycker att det är bra att ha en kristall för varje ändamål, medan andra tycker att det är bra att ha en kristallblandning för att få ut det bästa resultatet. Det är viktigt att välja kristaller som känns bra för en själv och som respekterar kristallernas unika egenskaper. Det är också viktigt att rengöra och ladda kristallerna regelbundet för att hålla deras energi frisk och stark.

Kan kristaller få oss att må bättre?

Det finns många olika åsikter om huruvida kristaller kan få oss att må bättre eller inte. Vissa människor tror att kristaller har unika energi och healing egenskaper, och att de kan hjälpa till att balansera och stärka vårt energifält. Detta kan i sin tur påverka vårt välbefinnande och vårt sätt att må