Agat

Agaten är en ädelsten som är känd för sina skyddande egenskaper. Den kan hjälpa till att ge skydd mot energitjuvar, särskilt under resor och under graviditet. Dessutom kan agat hjälpa dig att få ett starkare självförtroende och att lära dig att tycka om dig själv precis som du är. Agat ger också en känsla av lugn, harmoni och balans i livet. 


Agat – En Kristall med Lugnande och Helande Egenskaper

Agat är en vacker och unik kristall som anses ha många positiva egenskaper. Den är en bandad variant av Kalcedon, som i sin tur är en typ av polykristallin Kvarts. Agat kommer i en mängd olika färger och mönster, och de olika varianterna har olika egenskaper. Agat anses vara en lugnande och rogivande kristall, och sägs vara bra för att jobba bort skuldkänslor och stärka självkänslan.

De Olika Varianterna av Agat

Agat-familjen består av många olika varianter, inklusive Moss agat, Eld agat, Crazy Lace agat, Karneol och Blå band agat, för att bara nämna några få. Varje variant har sina egna unika egenskaper och färger.

  • Moss agat är en grönaktig agat som ofta ser ut som mossa. Den anses ha egenskaper som välstånd, gröna fingrar, jordning, stabilitet och nystart.
  • Eld agat är en finare variant som uppvisar färgspel med alla regnbågens färger. Den sägs ha egenskaper som uppvaknande, närvaro, jordning, verkställning och skydd.
  • Crazy Lace agat är en agat med härligt mycket mönster. Den anses ha egenskaper som glädje, support, koncentration och cirkulation.
  • Karneol är en röd/orange variant av agat som anses stå för passion, mod, vitalitet, fertilitet och kreativitet.
  • Blå band agat är en ljusblå agat med vita band. Den anses ha egenskaper som hopp, samhörighet, optimism, rening och flyt.

Agatens Helande Egenskaper

Agat anses ha många helande egenskaper, inklusive att vara en lugnande och rogivande kristall. Agat sägs vara bra för att jobba bort skuldkänslor och stärka självkänslan, och kan också vara bra när man vill ha det lite enklare i livet och inte känner press och stress.

Bandad agat sägs vara mer energi-förande och för ut och in energi, vilket i sin tur kan stärka bäraren. En blå Kalcedon (utan bandning) är mer stillsam i sin lugna energi.

Agat anses också vara bra för att balansera kroppen och sinnet, och kan hjälpa till att stärka immunförsvaret. Agat sägs också kunna hjälpa till att lindra huvudvärk och migrän.

Vad är agat?

Agat är en bandad variant av Kalcedon, som i sin tur är en typ av polykristallin Kvarts. Det är en sten som ofta förekommer i olika färger och mönster på grund av olika ämnen som har samlats vid kristallisationen.

Vilka är de vanligaste färgerna på agat?

Den vanligaste typen av agat som ofta benämns som endast Agat är ofta ljusgrå/beige och vit. Men agat kan också förekomma i andra färger som blå, rosa, grön eller lila.

Vilka är egenskaperna hos agat?

Agat anses ha lugnande och rogivande egenskaper. Den sägs vara en bra sten när man vill jobba bort skuldkänslor och stärka självkänslan. Bandad agat sägs vara mer energi-förande och för ut och in energi vilket i sin tur kan stärka bäraren, medan t.ex. en blå Kalcedon (utan bandning) är mer stillsam i sin lugna energi.