Inred ditt hem med Kristaller: Så skapar du balans i ditt hem

20/04, 2023

Inred ditt hem med Kristaller: Så skapar du balans i ditt hem

Att inreda ditt hem med kristaller ger inte bara en inredningsdetalj med Wow-effekt utan kan även hjälpa dig att skapa harmoni och balans i ditt hem. De kan användas för att ge ditt hem positiv energi, skydda mot negativitet och skapa en lugn oas att återhämta dig i. I denna artikel kan du läsa om våra tips på vilka kristaller som passar bra att inreda med och i vilka rum. 

Skapa harmoni i sovrummet med kristaller

Sovrummet är ett av de viktigaste rummen i ett hem då vi spenderar mycket tid där och är en plats där du bör kunna koppla av, vila och återhämta dig. Kristaller som Ametist, Blå Kalcit och Howlit kan hjälpa till att skapa en avslappnande miljö och få en god natts sömn. Placera kristallerna på nattduksbordet, på en byrå eller i ditt sovrumsfönster. 

Här är några Kristaller vi rekommenderar till ett sovrum:

Kristaller för hallen

Hallen är den första platsen som man kommer till i ditt hem och därför kan det vara bra att se till så att oönskade energier utifrån inte kommer med in i hemmet. Svart Turmalin och Svart Obsidian är kristaller som hjälper till att skydda hemmet mot negativ energi och kan placeras nära ytterdörren. Rökkvarts har också beskyddande egenskaper och är en favorit som många väljer att placera i hallen.

Här är några Kristaller vi rekommenderar till hallen:

Positiv energi i vardagsrummet

Vardagsrummet är en plats för social samvaro och glädje, därför är det härligt med en positiv och kärleksfull miljö där. Rosenkvarts är en kristall som hjälper till att sprida kärlek och positiv energi och kan placeras i vardagsrummet för en extra boost. Citrin sprider positivitet, glädje och energi så den är en perfekt kristall att placera i sociala utrymmen. Även Celestit är en favorit att placera i vardagsrummet då den blir en väldigt vacker inredningsdetalj och sprider en harmonisk och fridfull energi.

Här är några Kristaller vi rekommenderar till vardagsrummet:

Bokhylla med Kristaller

Badrummet och kristaller

Badrummet är en plats för att ta hand om dig själv och en plats där vi kan ta hand om vårt sinne och kropp. Kristaller är ett perfekt redskap att använda för Self Care och det finns många olika kristaller som kan användas för att främja självkärlek i badrummet.

En av de mest populära kristallerna för badrummet är Rosenkvarts. Rosenkvarts är en kristall som ofta används för att boozta kärleken till sig själv.

Att använda kristaller i badrummet kan vara en påminnelse om att ta hand om sig själv och sätta av tid för just Self Care. En kristall kan placeras på ett vackert fat på handfatet, på en hylla eller fönsterbräda. När du ser kristallen kan du ta en paus och påminna dig själv om vikten av att ta hand om dig själv.

Här är några Kristaller vi rekommenderar till badrummet:

Fokusera på arbetet med kristaller

Om du har ett arbetsrum eller kontor hemma kan kristaller som Fluorit, Pyrit, Blomsteragat och Grön Kalcit hjälpa dig att fokusera och öka produktiviteten. Fluorit hjälper till att skapa ett kreativt och fokuserat sinne medan Grön kalcit kan hjälpa dig att manifestera dina drömmar. Pyrit och Blomsteragat är två kristaller som attraherar framgång i karriären och abundance. Riktiga Power-kristaller helt enkelt!

Här är några Kristaller vi rekommenderar till kontoret:

Foto: Emmeli Gradin Instagram: @emmeligradin