Blå Kalcit - Perfekt för att komma ner i varv

Blå Kalcit - Perfekt för att komma ner i varv

Blå Kalcit skickar ut lugn och avkopplande energi. Den är väldigt kraftfull och hjälper dig att slappna av och släppa stressfulla tankar. När du bär med dig Blå Kalcit eller har den nära dig så filtrerar den bort de negativa vibrationerna och gör om dom till positiv energi istället. Den sägs även kunna hjälpa dig med nedstämdhet och ångest. 

Den ger också stillhet och hjälper dig finna din ro i vardagen. En väldigt positiv egenskap som den Blå Kalciten har är att den hjälper till med inlärning. Du kan t.ex. ha den vid ditt skrivbord eller vi skolbänken när det är dags att fokusera och lära dig något nytt.

Kalcit kan du hitta på alla kontinenter men just den Blå Kalciten finns bara på ett fåtal platser. Majoriteten av alla Blåa Kalciter kommer från Mexiko men de mest mörkblåa brukar komma från Afrika t.ex. Madagaskar.

Blå Kalcit finns i flera olika former, kolla gärna in våra fina Blå Kalcit Cuddle Stones eller Blå Kalcit Touchstones som är underbara att använda under meditation. 

Här hittar du alla våra kristaller.

Blå Kalcit Egenskaper:

Blå Kalcit är också känd för att stimulera dina kreativa energier. Eftersom den har en lugnande och avslappnande effekt kan den Blå Kalciten hjälpa dig tänka mer klart. Energierna låter våra sinnen öppnas upp och där kan det komma de mest lysande idéerna! 

En annan egenskap Blå Kalcit har är att den stärker ditt drömliv. Den ger en bättre förståelse för dina drömmar. Blå Kalcit stödjer också ditt halschakra och tillåter bättre uttryck och kommunikation. 

Vad har Blå Kalcit för egenskaper?

  • Ger lugn

  • Hjälper till med sömnen

  • Återhämtning

  • Hjälper till med minnet och inlärning

  • Förbättrar kommunikation

Vart ska jag placera min Blå Kalcit?

Blå Kalcit kan med fördel placeras i sovrummet där den sprider en lugn och avslappnande energi vilket kan förbättra och underlätta din sömn. Man kan även placera Blå Kalcit på andra ställen i sitt hem där man vill ha en lugn och härlig energi, kanske i vardagsrummet eller i köket där man vistas mycket? Blå Kalcit är även härlig att bära med sig under dagen för att behålla en lugn och avslappnad känsla under hela dagen.

Hur kan jag använda min Blå Kalcit?

Den Blå Kalciten är underbar att använda för att meditera med innan läggdags för att komma ner i varv och för att känna sig avslappnad inför natten. Den är perfekt att placera på sitt nattduksbord eller i sovrummet för att sprida lugnande energier eller i sitt barns sovrum för att ge barnet en bättre sömn. Den Blå Kalciten är även perfekt att meditera med eller ha med sig under dagen om man känner sig stressad och vill ta del av dess lugnande vibrationer.

Vad gör blå kalcit?

Blå kalcit är en form av kalcit, en mineral som hör till gruppen av karbonater. Kalcit är den vanligaste formen av kalk och finns naturligt i bergarter och sedimentära bergarter. Blå kalcit har en blå färg och är oftast ganska genomskinlig, men det kan också förekomma i andra färger som vitt, grått eller ljusrosa. Blå kalcit har använts som en form av dekorativa stenar i smycken och som en konstnärlig material i skulpturer och andra konstverk. Den har också använts som ett verktyg för att filtrera vatten och som en medicinsk behandling för magbesvär och andra åkommor. Idag används blå kalcit fortfarande i dessa sammanhang, men dess användning är inte lika vanlig som den var förr.