Amazonit

Amazonit kan hjälpa dig att hitta din sanna röst och att öppna upp ditt halschakra. Om du ska hålla en presentation eller genomföra ett uppträdande, kan den här stenen ge dig det stöd du behöver. Amazonit kan också vara användbar vid andra tillfällen då du behöver prestera verbalt, till exempel under en arbetsintervju eller i ett viktigt möte. Kristallen kan hjälpa dig att känna dig mer självsäker och att uttrycka dig på ett mer meningsfullt sätt.


Amazonit – En kristall för lugn, kommunikation och självuttryck

Amazonit är en vacker och populär kristall som är känd för sin mjuka, blågröna färg och sitt lugnande inflytande. Denna kristall har använts för sin helande kraft i århundraden och är en favorit bland både kristallentusiaster och healers. 

Vad är Amazonit?

Amazonit är en variation av mikroklin-fältspat och är en form av kalium-aluminiumsilikat. Den har en distinkt grönaktig nyans med en blå underton och har en vacker glans och glimmer. Amazonit har fått sitt namn från Amazonfloden i Sydamerika, där den först upptäcktes.

Fördelar med Amazonit

Amazonit har många fördelar och används ofta för att främja lugn och balans i kroppen och sinnet. Nedan följer några av de vanligaste fördelarna med Amazonit:

 • Lugnande effekt: Amazonit är känt för sin förmåga att främja lugn och harmoni i sinnet och kroppen. Kristallen är känd för att hjälpa till att lindra stress och oro och för att skapa en känsla av ro och stillhet.
 • Kommunikation: Amazonit sägs också främja kommunikation och självuttryck. Den kan hjälpa dig att uttrycka dina känslor och tankar på ett tydligt och effektivt sätt och kan hjälpa till att stärka din förmåga att uttrycka dig själv på ett positivt sätt.
 • Positiv energi: Amazonit sägs främja positiv energi och kan hjälpa till att lindra negativitet och stress. Kristallen är känd för att hjälpa till att skapa en känsla av optimism och glädje.
 • Balanserande effekt: Amazonit kan hjälpa till att balansera energin i kroppen och sinnet. Den kan hjälpa till att harmonisera och balansera chakran och främja en känsla av inre balans.

Användningar av Amazonit i kristallhealing

Amazonit används ofta i kristallhealing på grund av dess lugnande och balanserande egenskaper. Kristallen kan användas för att lindra stress och oro och främja en känsla av ro och stillhet i sinnet. Nedan följer några av de vanligaste användningarna av Amazonit i kristallhealing:

 • Placera en Amazonit-kristall på tredje ögat under meditation för att främja klarsyn och intuition.
 • Använd Amazonit tillsammans med andra kristaller för att balansera och harmonisera energin i kroppen och sinnet.
 • Placera en Amazonit-kristall under kudden

Vad är Amazonits symboliska betydelse?

Amazonit anses symbolisera hopp, försoning och förståelse. Kristallen sägs kunna hjälpa till att minska stress, öka självkänslan och stärka kommunikationen.

Vilka är de fysiska och emotionella fördelarna med Amazonit?

Amazonit anses ha en rad fysiska och emotionella fördelar, inklusive:

 • Fysiska
  fördelar: Amazonit sägs kunna hjälpa till att lindra smärta och inflammation i halsen, bröstet och lungorna. Den kan också hjälpa till att reglera hormonbalansen och lindra menstruationsrelaterade problem.
 • Emotionella
  fördelar: Amazonit anses kunna hjälpa till att minska stress och oro, förbättra självkänslan och stärka kommunikationen. Den kan också hjälpa till att skapa en känsla av lugn och ro.