Payment with Klarna Payment with Swish
⭐ Fri Frakt över 599kr & Snabb Leverans ⭐ ⭐Säker betalning med Klarna & Swish ⭐

Akvamarin

Akvamarin har fått sitt namn från latin, där "aqua" betyder vatten och "marin" betyder hav. Därför är det inte konstigt att stenen påminner om havet och har en vackert havsblå färg. Förr i tiden ansågs akvamarin vara en lyckoamulett för sjömän och det är inte svårt att förstå varför. Stenen kan hjälpa dig att kommunicera på ett lättare och mer uttrycksfullt sätt, vilket kan vara användbart i många olika situationer. Om du ska hålla en presentation i skolan eller på jobbet, hålla ett tal eller gå på en arbetsintervju, kan akvamarin ge dig den extra boosten du behöver för att kommunicera på topp. Stenen kan också hjälpa dig att tala din sanning och att stå upp för dig själv, samt att hitta lösningar på konflikter. 

Akvamarin Armband Akvamarin Armband

Akvamarin Armband

99 kr
I lager

Akvamarin – den vackra kristallen med havets färger

Akvamarin är en vacker blågrön kristall som tillhör beryllfamiljen, tillsammans med exempelvis smaragd. Kristallen har länge varit en populär sten inom smyckestillverkning och är även känd för sina positiva energier och helande egenskaper. I denna artikel kommer vi att utforska mer om denna vackra kristall och dess fördelar.

Vad är Akvamarin?

Akvamarin är en kristall som huvudsakligen består av beryllium, aluminium, kisel och syre. Dess unika blågröna färg kommer från spår av järn och krom som finns i kristallen. Den kan hittas i länder som Brasilien, Pakistan, USA och Kenya.

Akvamarinens betydelse och helande egenskaper

Akvamarin är känd för att ha många positiva egenskaper och är en kristall som ofta används för att balansera känslor och främja en positiv livssyn. Den anses ha en lugnande effekt på sinnet och kan hjälpa till att minska stress och oro. Kristallen sägs även ha en förmåga att främja självuttryck och kommunikation.

En annan viktig egenskap hos Akvamarin är dess förmåga att öppna upp och balansera halschakrat, vilket kan hjälpa till att förbättra kommunikation och självuttryck. Kristallen anses även ha en renande effekt på kroppen, speciellt på njurar, lever och sköldkörtel.

Akvamarin och astrologin

Enligt astrologin så associeras Akvamarin med vattumannen, vilket betyder att den är en passande sten för de som föds mellan den 20 januari och den 18 februari. Kristallen sägs ha en förmåga att öka intuitionen och kreativiteten hos vattumannen.

Vad är akvamarin?

Akvamarin är en blågrön variant av mineralet beryllium som ofta används som smyckesten. Det är en av de mest populära ädelstenarna och dess namn härstammar från latinets "aqua marina", vilket betyder "havsvatten".

Vart kommer akvamarin ifrån?

Akvamarin utvinns från många platser runt om i världen, inklusive Brasilien, Colombia, Madagaskar, Pakistan, Ryssland och USA. Brasilien är dock den största producenten av akvamarin.

Vilken färg har akvamarin?

Akvamarin är oftast blågrön till ljusblå i färgen, men kan också vara gulaktig, rosaaktig, grönaktig eller färglös. Färgen kan variera beroende på ursprung och kvalitet.

Vad symboliserar akvamarin?

Akvamarin symboliserar fridfullhet, klarhet och renhet. Det sägs också ha förmågan att stärka kommunikationen, ge mod och självförtroende, och främja självkärlek och självmedvetenhet.

Vilka är de vanligaste användningarna av akvamarin?

Akvamarin används ofta för smycken, såsom halsband, armband, örhängen och ringar. Det används också för dekorativa ändamål, såsom i skulpturer och konstföremål. Akvamarin är också populär bland samlare av mineraler och kristaller.

Vilka är de helande egenskaperna hos akvamarin?

Akvamarin sägs ha en mängd helande egenskaper, inklusive att hjälpa till att lindra stress och ångest, främja god sömn och stärka immunsystemet. Det sägs också hjälpa till att stärka andlig medvetenhet och intuition.

Vilka chakran är associerade med akvamarin?

Akvamarin är associerad med halschakrat och hjärtchakrat, vilket betyder att det kan hjälpa till att främja kommunikation, kreativitet och kärlek.